Všechen majetek, od domů a bytů po osobní maličkosti, bychom jistě bránili vlastním tělem. Možná ale zapomínáme na dnešní neméně důležitou věc, kterou jsou data – jak individuální, tak především firemní. Jakým způsobem je zálohovat, abychom měli jistotu, že o ně už nikdy nepřijdeme, a že budou v bezpečí a kdykoliv k dispozici? 

Představme si modelovou situaci. Strávíte nad jedním projektem nespočet hodin, ale z nějakého důvodu nezálohujete, nebo zapomenete zálohovat dílčí kroky. Počítač začne v tu ránu protestovat, vy se jej snažíte vzkřísit, ale neúspěšně, a problém je na světě. Naštvání a bezmoc vám tu několikahodinovou práci nevrátí, cloud ano.

Další příklad. Chvíli si nedáváte pozor a najednou s hrůzou zjišťujete, že váš pracovní notebook, ve kterém jste měli absolutně všechny údaje, soubory, fotky, data, někdo ukradl. Co s tím, pokud jste do té doby nezálohovali online? Pravděpodobně toho moc nezmůžete, cloud by ale zmohl.

Také firmy jsou v tomto ohledu v nebezpečí, protože v dnešní online době čelí kybernetickým útokům a zneužití interních dat. Proto je dobré myslet dopředu a zajistit, aby ani takový případ neohrozil finance a existenci firmy. Sami na to ale stačit nebudete, vsaďte na cloud.

Podtrženo, sečteno

V posledním průzkumu antivirové společnosti Avast odborníci na bezpečnost upozorňují na skutečnost, že 40 % Čechů nezálohuje svá data. Podceňovat zálohování se ale rozhodně nevyplatí, protože taková neopatrnost může firmě pořádně zavařit, v nejhorších případech vést až k finanční ztrátě, nebo zániku společnosti. Proto i z vlastních zkušeností doporučujeme zajistit si kvalitní cloud. Tradiční cestou mohou být externí disky, ale pro firmu (jakékoliv velikosti) se spíše vyplatí online úložiště, které zajistí 100% ochranu dat a interních záležitostí.

Dnešní doba datová zkrátka vyžaduje péči nejen o reálné vlastnictví, ale i to virtuální, počítačové. Ze zmiňovaného šetření vyvstává také, že ti, kdo svá data nezálohují, to nedělají z následujících důvodů:

  • jsou přesvědčeni, že nemají žádná důležitá data ani soubory
  • neví, jak data zálohovat
  • zapomínají zálohovat
  • nemají na to čas

A mezi jakou skupinu patříte vy? Pevně věříme, že mezi ty, kteří o svá data pečují a mají je pod kontrolou, ale kdyby přece jen ne, nabízí se jednoduché řešení…

Cloud jako úložiště budoucnosti

Cloud vám ulehčí nejen spolupráci uvnitř společnosti, organizaci práce, sdílení dat napříč firmou i ven, ale především ochranu před napadením, ukradením, zneužitím, a tím pádem i klidné spaní a dny bez stresu. Online úložiště vám zajistí absolutní bezpečnost dat, automatickou pravidelnou synchronizaci s telefonem i tabletem, různé možnosti firemního i venkovního sdílení, a především jistotu, že o data nikdy nepřijdete. A to ani v případě, že by vám byl váš pracovní notebook odcizen, protože data jsou šifrována na několika úrovních, a tedy další straně úplně k ničemu.

Jako 4WORKS vám službu CLOUDu zajistíme tak, abyste získali: 

  • Snadnou obsluhu sdíleného úložiště
  • Zálohu dat z vašeho PC a synchronizaci s dalšími zařízeními
  • Stoprocentní ochranu informací před zneužitím
  • Zábavné sdílení napříč interním prostředím firmy i externě

Donutil vás tento článek k zamyšlení, proč vůbec firemní data zálohovat? Rádi byste s tím začali, ale nemáte časovou kapacitu? Chcete zachovat veškeré soubory v online podobě a zálohovat je den co den? Vsaďte na náš cloud, úložiště budoucnosti.